måndag 17 augusti 2015

Superman #1 - George Pérez


The new adventures of Superman begin here! 


What is The Man of Steel's startling new status quo? How does it affect Lois Lane and The Daily Planet? There's no time for answers now, because Superman must stop a monstrous threat to Metropolis – one that he somehow is the cause of! (beskrivning lånad från goodreads)


Superman är ju något som man generellt känner till - åtminstonde lite i alla fall. Därför kan man ju åndå förstå numret, men man kastas verkligen in mitt i berättelsen. Så känns det i alla fall och det ställer krav på tidigare kunskap. Dock är det en spännande början som gör att man vill läsa vidare. Av de fyra delarna av "Superman"-delen av The New 52, är denna nog den del som lockar mest. 

Det jag kan tycka är lite tråkigt med en story där man hamnar mitt i, och där the Man of Steel redan har sina krafter är att man liksom inte får följa med i den utveckling på samma sätt som man få i exempelvis tv-serien Smallville. Dock får man ju i denna en annan aspekt av Superman och Clark Kent. På så sätt komplementerar förhoppningsvis denna comic tv-serien Smallville!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar