fredag 16 maj 2014

Star Trek: Into Darkness

Besättningen på Enterprise kallas hem när ett fruktansvärt terrordåd utförts av någon inom deras egen organisation. Stjärnflottan, och allt den står för, förintas, och världen befinner sig i kris.

I denna krigshärjade värld, leder kapten Kirk jakten efter den livsfarlige man som i sig själv är ett massförstörelsevapen, en jakt som även är en personlig vendetta.

Våra hjältar tvingas in i ett episkt schackspel på liv och död, ett spel där kärlek och vänskap står på spel och Kirk måste offra allt för den enda familj han någonsin haft: sin besättning. (beskrivning lånad från cdon)


Bra film. Jag gillar sättet den är gjord på väldigt snygg och även hur det verkligen känns som att man är i rymden - i och med hur de har arbetat med ljud och liknande.

Cumberbatch är bästa skurken. Smart - we like that. Men det jag gillar mest med Khan är att han faktiskt först gör något bra för någon annan som får mig att gilla honom. Jag tycker att det är spännande, rolig och mer komplex bild av en skurk. Dessutom är ju de goda ("flottan") inte alltid heller så goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar