torsdag 22 december 2016

Batman Returns

Gotham City hotas av två brottslingar: ondskefulla Pingvinen (Danny DeVito) och sluga Catwoman (Michelle Pfeiffer). Kan Batman (Michael Keaton) slåss mot två så skräckinjagande fiender samtidigt? Batman Återkomsten är regisserad av Tim Burton, precis som den banbrytande originalfilmen från 1989. Och det är ett överdådigt äventyr som kommer att få dig att tappa andan. (beskrivning lånad från cdon)När de kommer till stämningen, settingen/miljöerna, och mycket av det estetiska i filmen så tycker jag att den här är lite bättre än Batman. Det här var verkligen Gotham för mig. Det känns nästan som Who-ville i Grinchen. Men det är verkligen en egen stad. 

Generellt lite mindre stel än första filmen. Men ändå en hel del konstiga/stela kommentarer. Men i den här filmen får vi lite lite lite mer djup än i den första. För där får vi egentligen inte reda på någonting angående Batman och vem han är. Men här får vi lite mer om hans historia och så.  

Och Cobblepot aka Penguin. Hur äcklig är han inte då? Underbart att han är så äcklig. När han åker i en enorm badanka i kloakerna i Gotham. Episkt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar