tisdag 27 december 2016

Astrid (#1): Vulkanmånens kult - Kim W. Andersson

Hon var bäst i klassen. Den galaktiska koalitionens toppstudent. Hennes framtid var utstakad och hennes mål var inom räckhåll. Hon skulle bli en av koalitionens elitagenter: en Galaktisk fredsskipare. 

Nu, ett år senare, driver hon genom rymden och tar skitjobb för usel betalning. Utskämd, vanärad och utan någon chans att nå sin dröm – tills hon får ett specialuppdrag från sin forna kommendör. Tillsammans med sin gamla klasskamrat Ulf och skolan nya stjärnskott Isobel, måste Astrid bekämpa jättelika insekter, en brutal kult och uråldrig ondska på en okänd vulkanisk måne.
Ska hon lyckas med sitt livsfarliga uppdrag, och få en ny chans att tillhöra galaxens främsta? (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, cdon, adlibris, och på förlaget Apart!)


Det här var jättebra! Precis vad man vill läsa. Själva storyn i den här volymen var spännande och man börjar utforska hela den här världen. Samtidigt byggs det upp för en mer övergripande story som sträcker sig över flera volymer. Intressanta och coola karaktärer och mycket häftiga teknologiska/science fiction-grejer. Mycket bra! Lite likt Saga och Star Wars och annan space opera men verkligen sin egna grej!

Dessutom väldigt kul att det börjar komma svenskt material inom den här genren i det här mediet. I Sverige har det producerats en hel del comics inom andra genres som har varit väldigt framstående, men personligen är jag inte så intresserad av dem. Men det här är verkligen precis vad jag vill läsa, och jag tycker det är väldigt kul att svenskar börjar producera sådant här. Vad jag kan komma på/vet så finns det egentligen nästan ingenting i den här genren på svenska. Förhoppningsvis kan det komma mer både av Astrid och även andra liknande serier! Jag som är intresserad av utbildning, som jag skriver lite om i Comics Education, anser ju att detta bara förstärker argumentet att vi borde faktiskt lära oss lite om comics när vi utvecklar läsförmågan i skolan! Jag propagerar för det här så ofta jag kan! :) 

Cool bok. Hoppas verkligen på mer! 

4 kommentarer:

 1. Jag gillade också den här. Och hoppas på mer asap! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var ju jättebra! Det har inte varit helt fel att börja läsa en massa comics i år eller?!

   Håller med, vi behöver mer snarast alltså!

   Radera
  2. Det har inte alls varit fel, det kan jag gott säga. ;)

   Radera