onsdag 5 oktober 2016

Banshee s.4

I den fjärde och sista säsongen av det här Cinemax®-actiondramat återvänder före detta förbrytaren Lucas Hood (Antony Starr) till Banshee utan sin sheriff-stjärna, men med ett nytt uppdrag: att ta fast en ond seriemördare och att spåra upp en sedan länge försvunnen bundsförvant. Säsong 4 börjar två år efter att Lucas och Carrie (Ivana Milicevic) iscensatte en kupp värd otaliga miljoner som misslyckades, och lämnade Carries make död och Job (Hoon Lee) i händerna på ett kriminellt gäng. Efter en blöt natt på stan, under vilken han finner en osannolik räddare i Rebecca (Lili Simmons), återvänder Lucas till Banshee från sin självvalda exil för att upptäcka en väldigt förändrat stad som står inför flera hot på många olika nivåer. (beskrivning lånad från cdon)

Läs om de tidigare säsongerna här: säsong 1, säsong 2 och säsong 3!

Och så var det slut. Sista säsongen av Banshee.

Precis som vanligt så var det blodigt och spännande. Så här, typ 4 månader, efter att sista avsnittet sändes kan jag erkänna att jag inte kommer ihåg så mycket av de sista säsongen. Jag kommer ihåg vissa detaljer och vissa scener men inte så mycket av dess helhet. Tyvärr. Men när man väl sitter och kolla på avsnitten så är de oftast väldigt bra. Sista avsnittet har ändå 9,6 på imdb. Så det är bra! Men inte särskilt minnesvärt - ska kolla på sista säsongen igen någon gång!

Men generellt som sagt, ofta ganska blodigt men också väldigt spännande. Det är tidvis ganska flippade och samtidigt intressanta karaktärer att följa genom säsongerna! Känns faktiskt väldigt lagom med 4 säsonger av serien då det inte hann bli fruktansvärt dåligt innan de lade ner serien. Utan det var fortfarande sevärt och intressant. Risken fanns att det skulle bli allt för upprepande, för Hood har en tendens att inte alls utvecklas utan bara falla tillbaka i sina gamla vanor! Men det håller fram till slutet, ska som sagt ta och se om iallafall sista säsongen inom en snar framtid! Kan behövas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar