måndag 4 juli 2016

Uppsamlingsinlägg part #2

Filmer:
Kingsman: The Secret Service
En superhemlig underrättelsetjänst rekryterar en småkriminell kille med potential till sitt stenhårda träningsprogram för blivande agenter. Samtidigt dyker det upp ett hot mot världen som skapats av ett galet teknikgeni.(beskrivning lånad från cdon)

Okej film. Den var ju underhållande och märkligt intressant. Men tyvärr inte riktigt min grej. Inte min typ av märkligt.
If I stay
17-åriga Mia är en begåvad musiker med en ljus framtid och en underbar pojkvän. Men under en bilutflykt en snöig dag förändras allt. Fångad mellan liv och död tvingas Mia till ett svårt beslut som kommer att påverka hennes framtid för alltid. Är hennes pojkväns kärlek nog för att hålla henne kvar eller ska hon välja att släppa taget? (beskrivningen lånad från cdon)

Mega gråtvarning på den här. Så sorglig och svår och jobbig men samtidigt väldigt fin.Fullt hus
Fullt hus är en hysteriskt rolig komedi om två omtänksamma föräldrar som försöker jonglera både karriär, hus och hem ? Ingen lätt uppgift när man dessutom har ett helt dussin livliga ungar att ta hand om. Komedistjärnan Steve Martin (Brudens far), favoriten Bonnie Hunt (Jerry Maguire) och stjärnskotten Hilary Duff, Tom Welling och Piper Perabo är lysande i denna hjärtvärmande succékomedi som bjuder på en härlig komisk buffé och dussintals garv! (beskrivning lånad från cdon)

Det här är en av mina favoritfilmer när det kommer till familjefilmer. Tycker den är rolig och ofta ett trevligt avbrott i min normalt sett ganska mörka/dystra film/tv-serie/comics-läsande!


Fullt hus 2
Steve Martin är tillbaka i den hysteriskt roliga uppföljaren till succén Fullt hus!
Tom Baker (Steve Martin) och hans fru Kate (Bonnie Hunt) sammankallar alla sina barn till en sista gemensam sommar med hela familjen. Men det blir inte riktigt som de tänkt sig… Toms gamla ärkerival Jimmy Murtaugh (Eugene Levy) dyker upp och förvandlar drömsemestern till en vansinnig prestigetävling mellan de båda familjerna.
Hilary Duff, Tom Welling, Piper Perabo och alla de andra barnen från första filmen är med i denna galna familjekomedi. (beskrivning lånad från cdon)
Ibland kan ju uppföljare som den här misslyckas totalt - inbillar jag mig i allafall. Men jag tycker att den här filmen är lika kul att se som den första. Bra grejer!

Leap Year
Anna Brady plans to travel to Dublin, Ireland to propose marriage to her boyfriend Jeremy on Leap Day, because, according to Irish tradition, a man who receives a marriage proposal on a leap day must accept it.(beskrivning lånad från imdb)

Fin och framförallt rolig film. När de reser tillsammans genom Irland och allt bara går ut helevet - det är så roligt att följa. Dessutom får man ju se lite hur fint det är på Irland!  A Cinderella Story
Sam (Hilary Duff) skurar golv på ett fik, hanterar sin elaka styvmor och styvsystrar och drömmer om att få gå på Princeton colleage (den perfekta mötesplatsen för en prinsessa att träffa sin prins). Men kanske har hon redan hittat sin drömprins, hennes annonyma e-mail kompis (Chad Michel Murray) som planerar träffa henne på Halloween festen. Sam får panik när det visar sig att killen som döljer sig bakom den hemliga Internet indentiteten är skolans coolaste kille. Kan han älska en tjej som inte är en del av innegänget? Kan sagor bli sanna? Bara om Sam tar tag i sina drömmar och gör dem sanna. (beskrivningen lånad från cdon)

Också detta en rolig film. Jag har sett dessa "Cinderella"-filmer(denna, Another Cinderella Story och A Cinderella Story: once Upon a Song) ganska många gånger genom åren. Det är roligt och underhållande tidsfördriv.

Cocktail
Brian is a bartender who becomes the toast of manhattans upper east side. He has a romance with Elisabeth when he moves to jamaica which changes his perspective on his own life. (beskrivning lånad från cdon)

Inte riktigt en film inom mina vanliga kategorier. Kan inte direkt säga att jag tyckte den var direkt bra eller dålig. Kan mest bara konstatera att jag sett den och att jag förmodligen aldrig kommer att se den igen.
Maleficent
Maleficent – den onda fén berättar den hittills okända historien om Disneys mest omtalade skurk, och det svek som förvandlade hennes hjärta till sten. Hämndlystnad får Maleficent (Angelina Jolie) att kasta en oåterkallelig förbannelse över människokungens nyfödda dotter Aurora – men hon upptäcker snart att prinsessan kan vara nyckeln till fred mellan båda deras världar.(beskrivning lånad från cdon)

Fin film. Underhållande. Framförallt är det ju en intressant tagning av Törnrosa. Jag gillar verkligen att de gör den här filmen som de har gjort den. För den gör ger ett intressant perspektiv på de berättelsen som typ alla känner till - och det är ett viktigt perspektiv. Får vi något svar på varför den onda fen i den tecknade Törnrosa är "ond" och gör det hon gör?! Me think not. Inte vad jag kommer ihåg iallafall. Känns osannolikt. Men det är en viktigt fråga att ställa sig själv för det är väldigt ovanligt att människor gör saker av ren ondska utan på ett eller annat sätt finns det nästan alltid bakomliggande orsaker/händelser. Jag uppskattar att de gjort det som de gjort med den här filmen.

Home Alone 1
När Kevins familj åker på semester glömmer de en liten detalj: Kevin!
Den åtta år gamla Kevis McCallister (Macaulay Culkin) har blivit mannen av huset! Kevin tar det kallt och istället för att leta efter sin föräldrar så dekorerar han huset inför julhelgen. Problemet är bara att två tjuvar försöker bryta sig in, Kevin som alltid reagerar mycket kallt, börjar nu att bygga fällor för att välkommna dem! (beskrivning lånad från cdon)
Min favorit av Home Alone filmerna är 3:an. Det är min go-to när det börjar närma sig jul. Många andra brukar alltid kommentera att de gillar den här, men jag har aldrig hållit med. Men så i julas tänkte jag att jag skulle ta mig en titt för att se om jag tyckte den var bra eller inte. Det visar sig att jag typ aldrig har sett den här filmen. Kände inte alls igen mycket i den. Så det var faktiskt kul att se den. Men 3:an är fortfarande min go-to!

The Holiday
Amanda Woods  bor i Södra Kalifornien och driver en framgångsrik reklambyrå. Iris Simpkins bor i en charmig liten by på den engelska landsbygden och skriver romantiska bröllopskrönikor i Daily Telegraph.
Trots att det rent fysiskt skiljer 1000 mil mellan Iris och Amanda befinner de två kvinnorna i exakt samma själsliga belägenhet: Julen närmar sig och de behöver ta en rejäl paus från sina trassliga kärleksrelationer. Genom en bostadsförmedling på nätet får de kontakt och Amanda och Iris bestämmer sig helt enkelt för att byta hus med varandra över julen. Iris packar sina väskor och tar flyget till Kalifornien, medan Amanda flyttar till den pittoreska engelska landsbygden. (beskrivning lånad från cdon)
The Holiday är också en film som man ser typ varje jul (vem gör det inte?!) och som jag gillar. Trevlig och mysig film. Den lilla stugan i England ser ju så mysig ut. Det är julkänsla på det!

Tv-serier
The Knick s.1
En nyskapande dramaserie från den Oscar®-belönade regissören Steven Soderbergh som ger en fascinerande inblick i svårigheterna och omvälvningarna på Knickerbocker-sjukhuset i sekelskiftets New York. (beskrivningen lånad från cdon)

Det här är en cool serie. Först och främst är det häftigt och ibland sjukt äckligt att se hur de arbetade på sjukhus förr i tiden. Men det är väldigt intressant att följa hela medicin-biten av serien. För det andra tycker jag att det är en bra serie som även visar den historiska kontexten i USA vid den här tiden. Verkligen sevärd - om man inte avskräcks av blod och annat sjukhus-relaterat i första taget!

Agents of S.H.I.E.L.D. s.2
The second season of the action drama spin-off from 'Marvel Avengers Assemble' (2012). Clark Gregg reprises his role from the film as Agent Phil Coulsen, who runs an elite team for the Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division. Together these agents of S.H.I.E.L.D. must investigate and hunt down strange occurences posed by new threats and a rising number of supervillains. (beskrivning lånad från cdon)

Första säsongen avslutades helt okej och säsong 2 fortsätter bara att bli bättre. Inte en av mina favoritserier som jag följer varje vecka, men jag tycker ändå att det är väldigt sevärt. Det är roligt och spännande. Har påbörjat säsong 3 och det fortsätter väldigt bra!

Homeland s.5
Carrie arbetar numer på ett privat säkerhetsföretag i Berlin och försöker börja om på nytt men upptäcker snart att hon inte kan fy det förfutna. Överrumplad av ett förräderi och utan Saul och Quinn vid sin sida måste hon avslöja en konspiration som hotar tusentals liv, även hennes eget. (beskrivning lånad från cdon)

Bra säsong. Riktigt bra säsong faktiskt. Spännande handling, skrämmande och relevant. Tycker fortfarande att Carrie är en väldigt jobbig karaktär men hon håller sitt crazy på en hanterbar nivå för det mesta den här säsongen. Ska bli kul att se vad de gör med den kommande säsongen. Har fått uppfattningen av att det ska utspela sig mer i USA. Tänker att de kommer göra någonting kring presidentvalet till hösten. Men vi får se, säsongen kommer efter det!

Böcker:
Asgård: Sagor ur den nordiska mytologin - Sofi Hjort
Vad vet du egentligen om asagudarna? Känner du till åskguden Tor, den högsta gudinnan Freja och spjuvern Loke? Och har du hört berättelserna om hur Oden slet ut sitt eget öga och hur det gick till när jorden gick under i Ragnarök?

Asgård - sagor ur den nordiska mytologin är ett färgsprakande äventyr. I tio berättelser får man följa asagudarna och lära sig mer om våra förfäders liv och tro. Serier blandas med mer klassiska illustrationer och textavsnitt, och man sugs verkligen in i en främmande (och ibland skrämmande) värld. Här finns både otäcka berättelser om ond, bråd död och mer humoristiska historier om förväxlingar och knasiga figurer. Det är roligt, lärorikt och spännande. Sofi Hjort skriver pedagogiskt och underhållande och Karl Johnssons illustrationer liknar inget du tidigare sett. Det här är en bok att återvända till om och om igen.(beskrivning lånad från bokus, finns även på cdon och adlibris)


Okej bok. Den är väl det den utger sig för att vara. Personligen hade jag kanske velat veta lite mer fakta. Men boken har ett roligt upplägg och det finns även en hel del snygga illustrationer. På tal om Asa-tron och nordisk mytologi, så släpper Johan Egerkrans en ny bok nu i sommar som handlar om nordiska gudar. Ser verkligen fram emot det då hans förra bok var fantastiskt fin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar