måndag 26 januari 2015

All Fall Down - Ally Carter

Grace Blakely is absolutely certain of three things:

1. She is not crazy.
2. Her mother was murdered.
3. Someday she is going to find the killer and make him pay.

As certain as Grace is about these facts, nobody else believes her -- so there's no one she can completely trust. Not her grandfather, a powerful ambassador. Not her new friends, who all live on Embassy Row. Not Alexei, the Russian boy next door, who is keeping his eye on Grace for reasons she neither likes nor understands.

Everybody wants Grace to put on a pretty dress and a pretty smile, blocking out all her unpretty thoughts. But they can't control Grace -- no more than Grace can control what she knows or what she needs to do. Her past has come back to hunt her . . . and if she doesn't stop it, Grace isn't the only one who will get hurt. Because on Embassy Row, the countries of the world stand like dominoes, and one wrong move can make them all fall down.

(beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, cdon och adlibris)

Det här var oväntat. På vissa sätt är den ganska lika Carters andra böcker. Vi har en "stark" tjej som huvudkaraktär men ett "crew" som hjälper henne. Tillsammans försöker de lösa gåtan/problemet. De är inte spioner och de är inte tjuvar men de har kunskaper och gör saker som vi kan se ganska stora likheter till Heist Society och Gallagher Girls. 

Dock finns det mycket som var oväntat. För det första så utspelar den sig inte där jag trodde att den skulle göra. Så det var verkligen en överraskning. Så det var kul att lära känna det här nya stället. Det som var mest oväntat/överraskande, är innehållet i handlingen. Slutet är verkligen bara: whaaaat!?!?!?! Men väldigt bra. Hela boken är ganska psykologisk. Grace som inte litar på någon och  med hennes bakgrund som fortfarande påverkar henne. Ibland hänger man nästan inte riktigt med i vad som händer, och jag hoppas att de är poängen och inte dåligt författande, men när man väl fattar så blir det jättebra. 

Ska blir spännande att läsa fortsättningen. Förhoppningsvis kommer den snart!

2 kommentarer:

 1. Ser ännu mer fram emot den här boken nu efter att ha läst din recension! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är mitt jobb här avklarat!

   Men det ska bli spännande att få höra vad du tycker om den! Det finns massor man kan diskutera i den, men som är svårt att gära när man vill hålla det relativt spoiler-fritt!

   Radera