lördag 23 augusti 2014

The Sandman vol.8: Worlds' End - Neil Gaiman

A "reality storm" draws an unusual cast of characters together. They take shelter in a tavern, where they amuse each other with their life stories. Although Morpheus is never a focus in these stories, each has something to say about the nature of stories and dreams. With an introduction by Stephen King. SUGGESTED FOR MATURE READERS. Collecting The Sandman #51–56. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på cdon, adlibris och bokus)

Ibland när man läser böcker blir det att man börjar fokusera på vissa saker och sedan blir det nästan omöjligt att släppa det. Jag blev nämligen väldigt besatt av det faktumet att "worlds'" skrevs med apostrofen efter s:et och vad det betyder. För er som inte vet så används apostrofen för att visa vem som är "ägare" av något, alltså genitiv. Vanligtvis har man en apostrof och ett S därefter. Därav kan man tänka sig att det skulle vara "world's", vilket då skulle antyda slutet för världen/jorden. Därav antyder ju det att "worlds'" betyder något annat. Men vad då? Genitiv i/på plural - såklart. Lite Duh på det. Dock innebär det i sin tur att det finns flera världar och de närmar sig sitt slut. 

Nästa problem jag upplever med boken är att jag inte uppfattar det som slutet för världarna. Någon annan som fattar det så får ni gärna dela med er av det!

Bra och konstigt som vanligt. Nu är det bara två volymer kvar! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar