onsdag 20 augusti 2014

The Sandman vol.7: Brief Lives - Neil Gaiman

Dream's youngest sister, the loopy Delirium, convinces him to go on a quest for their missing brother, Destruction. But Dream may learn that the cost of finding his prodigal sibling is more than he can bear. collecting The Sandman #41–49. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på cdon, bokus och adlibris)

Lite förvånande så finns det för engångsskull en sammanhängande story genom numren i denna volymen och den handlar ju om Dream och The Endless och inte om att drömma. Spännande. 

Hela mytologin kring The Endless tycker jag är väldigt spännande. Vilka är de? Vilka krafter/möjligheter har de(vad kan de påverka)? Varför heter de alla något på D? Endless possibilities and questions. 

Jag tycker nog nästan att de individuella berättelserna i Fables & Reflections är bättre och mer "tanke-skapande" än vad berättelserna i Brief Lives är. Dock har ju denna volym ett driv framåt och en mer typisk komposition som bok som gör den enklare och mer lätthanterlig. 

Det jag fastnade mest för var dess korta omnämnande av gudar och vad som händer med gudar. Lite liknande tankar lyfts fram i Richelle Meads bok The Immortal Corwn. Vad händer med de gudar som folk inte tror på längre? Det är lite intressant att leka med tanken att gudars existens/popularitet egentligen handlar om hur många följare hen har och hur starkt dessa tror. Och även att denna tror i sig kan materialisera och skapa "konkreta" gudar. En slags kollektiv skapelse. Och om ni som läser det här inte fattar någonting, så är det helt förståeligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar