lördag 24 maj 2014

Star Wars #1 - Brian Wood

This is Star Wars as you remember it... and as you have never seen it before! We’re taking you back to those heady, adventure-filled days following the destruction of the Death Star—when the Empire ruled, the Rebels were on the run, and the galaxy was a dangerous place where anything might happen! (beskrivning lånad från goodreads)

Här har vi grejer! Precis som med många andra comic books upplever jag att problemet med att jag inte har läst det här tidigare är att det finns ett antal olika Star Wars comic books att välja mellan. Är man inte så insatt i dem så blir det väldigt svårt att välja vart man ska börja. Därför är ju detta så fantastiskt bra. Första numret, filmerna är förutsättningen och sedan är det bara att läsa. Perfekt. 

I och med att detta bara är det första numret, på 32 sidor, är det ju en väldigt kort början men ändå en väldigt bra början/fortsättning. Så här i början vill man ju orientera sig i den här världen så snabbt som möjligt men samtidigt är det viktigt att man börjar att bygga upp någon slags handling. Vilket man lyckas med. Vi får se kärnkaraktärerna och vad de känner/tänker/håller på med och har för mål/uppdrag för den nästkommande framtiden. 

Bra början. Star Wars och Dark Horse har alla möjligheter att även fortsätta behålla mig som läsare av detta! Hoppas på mycket som kan beskrivas som storslaget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar