torsdag 1 maj 2014

Divergent

En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken grupp de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice Prior står valet mellan att stanna kvar med sin familj eller att vara den hon innerst inne är. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv.

Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Beatrice försöka avgöra vilka som är hennes verkliga vänner. Vågar hon lita på sin karismatiska, men mycket hemlige instruktör Four? Hon bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först. (beskrivning lånad från cdon)


Jag är faktiskt väldigt nöjd för att den här filmen är bra. Nu är det ganska länge sedan jag läste den första boken så jag kommer inte direkt ihåg specifika detaljer från alla händelser direkt. Men det var inget direkt som jag saknade i filmen. De har ju även fördelen att alla böckerna är färdig skrivna och att de vet vad som händer/är viktigt framåt i serien. 

Det som jag gillar absolut mest i Divergent är just Tris initiation i Dauntless och den första tiden hon är där. Hela den delen tycker jag att de gör väldigt bra i filmen med. Peter är dock inte lika skrämmande men resten tycker jag var jättebra. Alla delarna av träningen är med och de löste det otroligt bra med simuleringarna och liknande. 

För er som har läst de chockerade händelserna i Allegiant och vet vad som händer, så börjar man ju redan nu att lägga lite extra fokus på den grejen och varför man skulle kunna göra det/ta det beslutet! Det var lite jobbigt ett tag för då sitter man där i biosalongen och ser det här samtidigt som man vet vad som kommer att hända. Det var ett litet jobbigt ögonblick. 

Men jag är nöjd med den här filmatiseringen - för en gångs skull! 

2 kommentarer:

 1. Jag tyckte att det här var en riktigt bra filmatisering. Älskade det lilla man ändrat på slutet, och jag höll på att börja gråta vid ziplining scenen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nää, men varför då?

   Intresseklubben antecknar: Veronica Roth var ju med i den scenen. Hon är typ den första som kommer upp på taket!

   Radera