måndag 5 maj 2014

Fleming


Fleming är en mini-serie på fyra delar som handlar om Ian Fleming och indirekt James Bond. Den utspelar sig under andra världskriget då Fleming börjar jobba för underrättelsetjänsten(tror jag!) i Storbritannien så får man följa honom där under den tiden. 

Är baserad på verkliga händelser - Ian Fleming är ju en verklig person liksom och den handlar ju om hans liv. Förutom en bild av honom så tycker jag att den gav en ganska bra bild av livet i London under andra världskriget. Hela grejen med Blitzen och bombanfallen mot London; bomblarmen som tjutet. Vid ett tillfälle så gömmer de sig i tunnelbanan i London och liknande. Även hur "diplomati" (eller det som underrättelsetjänsten gjorde) gjordes/utfördes. 

Tycker att Fleming är okej. Fyra avsnitt av det här fungerar skulle dock inte orka med att se en 22-avsnittssäsong eller liknande av det här Så pass bra är det tyvärr inte. Men helt okej; roligt och spännande. Fleming är ju en spännande karaktär. Även roligt med kopplingarna till James Bond. Man får bland annat se hur han kommer på namnet James Bond. De håller även på med lite olika gadgets och liknande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar