måndag 24 mars 2014

Buffy the Vampire Slayer s.9: The Core - Joss Whedon

The Scoobies are together again—and just in time! Buffy, Willow, and Xander begin a new mission as a team in order to protect something very dear to them all. But evildoers Simone and Severin have their own plans and are ready to undermine the happy reunion! (beskrivning lånad från goodreads)

Issue nummer 21-25

För att inte avslöja saker och ting så säger det här inlägget inte så mycket egentligen men allt ni behöver veta är att ni borde läsa Buffy för att det är riktigt bra. 

The final battle... för den här säsongen. Bra avslutning. Spännande som vanligt. 

Genom den här säsongen har vi fått uppleva vad som händer med en värld där det inte längre finns någon magi. Vampyrer är inte längre vampyrer utan Zompires. Och dessutom det faktumet att delar av världen känner till det magiska. 

Vad gör en Slayer när hon inte längre behövs?

Dock visar det ju sig även att en Slayers jobb aldrig är slut. Och återigen kämpar hon för att rädda världen och dem hon älskar. Men efter att ha varit splittrade är Scooby-gänget nu återigen samlade inför nästa säsong av Buffy som kommer i mars!

Det finns inte så mycket mer att säga; Buffy är bra som alltid. Roligt och spännande. Våra kära karaktärer. Det är faktiskt ganska spännande att Buffy faktiskt lyfter fram många samhällsproblem/aspekter i sina avsnitt/nummer. Framför allt är Buffy väldigt bra på att inte vara stereotypt. Det är bra generellt väldigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar