torsdag 27 mars 2014

Batman #1 - Scott Snyder (New 52)

Be here for the start of a new era for The Dark Knight from writer Scott Snyder (AMERICAN VAMPIRE, BATMAN: GATES OF GOTHAM) and artist Greg Capullo (Spawn)! A series of brutal killings hints at an ancient conspiracy, and Batman learns that Gotham City is deadlier than he knew. (beskrivning lånad från goodreads)


Ett stort problem som jag upplever med de här klassiska serierna, som Batman, Superman, Spider-Man och liknande, är att jag inte har någon som helst aning vilka böcker som jag ska börja med. För att det finns otroliga mängder av comic books och graphic novels som handlar om dessa karaktärer. Men vart ska man börja för att fatta?! 

Hade en kort konversation med Schitzo-Cookie på goodreads om hur hon valde vilka Batman-böcker hon läste och hon har ju fördelen att arbeta i en bokhandel så hon kan bläddra i böckerna och sedan köpa dem hon tror att hon kommer gilla. Vi andra har ju inte riktigt samma möjligheter (är aningen avundsjuk). Men i samband med detta kom jag på att jag faktiskt har den här: En liten liten liten bibel på ca 1200 sidor som innehåller de första numret av 52 olika DC-comics comics, däribland några olika numer om Batman. The New 52 är typ för övrigt skapat i just det syftet som jag har; att vi som ej vuxit upp med Batman ska kunna hoppa in här och börja läsa härifrån. Det är som en nystart kan man säga.

Så jag läste det första numret av Batman och jag gillade det. Har verkligen potential. Gillade storyn och sättet den är gjord på. Hoppas på det här nu!

2 kommentarer: