måndag 2 april 2012

Buffy: Wolves at The Gate - Joss Whedon

Buffy och de andra Slayers "Headquarters" attackeras av vampyrer som kan byta skepnader. De stjäl vapnet som ni kanske kommer ihåg från sista säsongen i tv-serien, The Scythe, yxa/stake/lie. Och denna vill Buffy då ha tillbaka. De lyckas hitta staden som de här vampyrerna håller till i och de åker dit för att bekämpa dessa och ta tillbaka vapnet. Till hjälp har devampyrernas vampyr.

Känns som en liten avstickare från den stora ondskan den här säsongen, men vem vet kanske har vi lärt oss något viktigt i dessa nummer som kommer bli viktiga senare. Jag gillar att de tar hjälp av vampyrernas vampyr, och då menar jag inte Angel eller Spike då om han fortfarande levde(eller vad det nu är man är när man är vampyr). Dock hade det varit kul om de tagit med någon slags tillbaka blick eller liknande över hur Buffy karaktärerna och den här vampyren tidigare träffats. Det skulle säker vara as bra(asbra?)!

Som vanligt väldigt bra. Spännande, påhittigt, utforskande, underbara kommentarer och roligt. Det är verkligen synd att inte så många bokhandlare m.m. promotar och säljer dessa för om man gillade tv-serie är det stor risk/chans att man gillar de  här graphic novels också.

 Så läs!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar