måndag 19 december 2011

Pearl Harbor

Det är tidig söndagsmorgon den 7 december 1941 när de japanska Zeroplanen på låg höjd sveper in över Hawaiis kust. Destinationen är Pearl Harbor, målet att sänka den amerikanska Stillahavsflottan. Överraskningen blir total när planen med förödande kraft går till attack mot den yrvakna flottan, och på några minuter förvandlas idyllen till ett brinnande inferno.

Desperat försöker piloterna och barndomsvännerna Rafe McCawley och Danny Walker lyfta med sina plan för att gå till motattack. Lika desperat försöker sjuksköterskan som de båda är förälskade i, Evelyn Stewart, ta hand om alla skadade - samtidigt som nästa anfallsvåg slår till med full styrka...      (beskrivning hämtad från cdon.com)

Det här är faktiskt en jättebra film. Till viss del är den väldigt förödande och hemsk. Men det bidrar till att det hela blir en bättre film. Jag gillar att man tar in en massa olika synvinklar på händelsen Pearl Harbor. Man följer inte bara en soldat eller liknande, utan vi följer piloterna, både personligen och tillsammans och i deras olika uppdrag som piloter. Vi följer också sjuksköterskan, en kock på ett av fartygen i hamnen med mera. Men också hur japanska "politiker"/ledare planerar attacken samt amerikanska ledare. Det gör det hela väldigt intressant.

Jag tänker mig att många tror att det är en andra världskriget film där människor bara slaktar varandra men det tycker jag verkligen inte att det är. Det är mer en drama film än en action rulle. Det handlar om händelsen, men också om personerna som levde där och då och vad de genom gick. 

Många har förmodligen redan sett den, men har ni inte det tycker jag att ni borde göra det. Perfekt film nu under julhelgen.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar