fredag 14 juli 2017

Mitt inte så perfekta liv - Sophie Kinsella

Enligt Instagram lever Kate Brenner verkligen det perfekta livet, med en våning i London, en glamourös karriär i PR-branschen och dagliga äventyr. Fast det är inte riktigt sanningen I verkligheten hyr Kate Brenner ett pyttelitet rum utan plats för kläder, pendlar långväga till sitt otacksamma assistentjobb och livet hon visar upp på sociala medier är inte hennes eget. Men det kan ju bli, någon gång. Eller?

En dag händer det värsta tänkbara: Demeter, Katies omåttligt lyckade chef, ger henne sparken. Katie tvingas lämna London och återvända till sina föräldrars gård på landsbygden. Väl där bestämmer hon sig för att börja om på nytt och använda sitt PR-sinne till att hjälpa föräldrarna förvandla gården till en lyxcamping för stressade stadsbor. Idén blir en succé, affärerna går strålande och Katie börjar faktiskt trivas med livet igen fram till den dag då en oväntad gäst checkar in: hennes gamla chef Demeter.

Drottningen av romantiska komedier, Sophie Kinsella, är äntligen tillbaka med en hejdlöst rolig och rörande roman om att inte döma människor för snabbt. Med varma karaktärer och ett filmiskt bladvändardriv tar hon läsaren rakt in i Kate Brenners verklighet den som faktiskt utspelar sig bakom drömvärldens hashtags och filter. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, cdon och adlibris)

Som de flesta av Kinsellas fristående böcker var det här en trevlig läsning. Den har precis vad som behövs för en perfekt sommarläsning: härlig feel-good känsla, rolig handling/karaktärer, och den är skriven på ett enkelt sätt. Helt perfekt. 

Av någon anledning brukar jag alltid rangordna Kinsella böcker. Den här hamnar någonstans i mitten skulle jag vilja påstå. Kanske inte riktigt på samma nivå som Mina hemligheter, Mitt nya jag eller Karriär och köksbesvär, men ändå snäppet bättre än Tjugotalstjejen och Bröllopsnatten. Nära Nya kontakter i mitten där på listan! 

2 kommentarer:

  1. Har inte läst en enda bok av Kinsella men planerar att ge henne en chans nu i sommar! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Mitt enda råd är att skippa Shopaholic-serien!

      Radera