torsdag 22 juni 2017

Vei bok.1 - Sara Bergmark Elfgren/Karl Johansson

En kvinna flyter medvetslös i havet. Hon hittas av vikingar på jakt efter Jotunheim, jättarnas rike. Kvinnan heter Vei och hon blir snart indragen i ett blodigt spel mellan jättar, asagudar och människor. Vei – bok 1 är första boken i en episk fantasyberättelse inspirerad av nordisk mytologi. (beskrivning lånad av goodreads, finns även på bokus, cdon, adlibris)

Väldigt glatt överraskad. Eller egentligen typ inte. Bergmark Elfgren producerade ju en väldigt bra serien i och med Engelsforstrilogin med Mats Strandberg, så vi vet ju att hon kan. Men kul att hon har skrivit en comic. 

Helt rätt i tiden med det här temat - nordisk mytologi - om man tänker på alla andra böcker och filmer och tv-serier som har samma tema. Men det blir ett väldigt bra tillägg, för exempelvis Egerkrans böcker har ju inget narrativ utan det är en otroligt fin faktabok, medan det här verkligen berättar en story som utspelar sig i den här världen. På vissa sätt kan det nästan vara enklare att komma ihåg saker om mytologin om man får dem i ett narrativ eller i en story kan jag tycka.


Överlag väldigt trevlig läsning. Spännande story, intressant värld, och liknande som dessutom är fint illustrerat. Mycket bra! Återigen, precis som med Astrid, så tycker jag att det är väldigt kul att det verkligen börjar komma comics på svenska i den här genren av comics. Jag hoppas att det kommer mer liknande comics som den här i framtiden - förutom fortsättningen av den här serien då såklart!   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar