onsdag 21 juni 2017

Främlingen vid havet - Nora Roberts

Eli Landon är en framgångsrik brottsmålsadvokat som förlorar allt då han blir anklagad för att ha mördat sin fru. Han var mitt i en bitter skilsmässa när han hittar sin fru död i deras hem. Han blir genast den huvudmisstänkte men trots intensiva efterförskningar så hittar inte polisen några bevis mot honom. Men all uppmärksamhet kring fallet gör att Eli förlorar jobbet och de flesta av sina vänner i Boston. Så han flyttar till det lilla samhället Whiskey Beach. Där har hans släkt ett stort hus vid havet. Här träffar han den levnadsglada och vackra Abra Walsh. Hon sköter om släktens hus och är en varmhjärtat kvinna som Eli vågar anförtro sig åt. Tillsammans försöker de lösa gåtan vem som mördade Lindsey, för att på så sätt rentvå Eli. Men snart förstår de också att huset vid havet har egna väl bevarade hemligheter... (beskrivningen lånad av goodreads, finns även på bokus, cdon och adlibris)

Det har av någon anledning tagit mig väldigt många år att faktiskt läsa den här boken. Antagligen för att jag inte tycker att den låter särskilt spännande när man läser på baksidan. Men återigen lyckas Roberts självklart producera en helt läsvärd bok. 


Som vanligt så har den sin struktur och är tillviss del förutsägbar, men jag köper det, för det är ändå en trevlig och lite spännande läsning. Och ibland är det allt man behöver!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar