torsdag 1 juni 2017

13 Reasons Why s.1

Follows teenager Clay Jensen, in his quest to uncover the story behind his classmate and crush, Hannah, and her decision to end her life. (beskrivning lånad från imdb)

Jag läste boken för en massa år sedan, så jag kom inte ihåg exakt vad som händer, men jag kommer ihåg att jag verkligen gillade boken. Och jag gillar även tv-serien.

Jag tycker att den kommer helt rätt i tiden då den lyfter fram relevanta ämnen. Dels att många människor idag inte mår bra, och även med näthat/diskriminering och hur vi behandlar andra människor och vilka effekter det får. Även angående hur unga tjejer behandlas i dagens samhälle. Dessutom klämmer de in ansvarsfrågan på ett bra sätt.

Det här är inte en helt lätt serie att ta sig an, för det är väldigt viktiga och seriösa ämnen som den lyfter fram. Tidvis är den helt jävla fruktansvärd att se. Men jag uppskattar att de är på något sätt brutalt ärliga. Lite på samma sätt som Brian K. Vaughan med Saga, att man visar det svåra, det tunga, och det fruktansvärda. Bara för att det är svårt och hemskt kan vi inte bortse från att det händer.

Kolla in den!

 

2 kommentarer:

 1. Åh har funderat på att se denna serie för har läst boken... Men jag vet inte orkar typ inte.. Men borde nog ta tag i det för boken var ju bra och serien är ju så hyllad!
  http://bokrelaterat.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag att du borde göra! Den är hemsk men väldigt bra!

   Radera