tisdag 4 april 2017

Labyrinth of Lies

Efterkrigstidens Tyskland, ekonomin går nu på högvarv och ett krigstrött Tyskland vill helst glömma det som hände under andra världskriget och istället fokusera på framtiden. När en journalist av en tillfällighet identifierar en lärare på en skolgård som en före detta vakt från Auschwitz är det ingen som verkar vilja ta tag i frågan förutom den unge åklagaren Johann Radmann. Med en orubblig vilja lyckas Radmann till slut komma över dokument med bindande bevis mot ett flertal SS-män som tjänstgjorde i det fruktade förintelselägret. Men både fasorna från det förflutna, och den fientlighet han möter i sitt arbete, för Johann allt närmare ett sammanbrott. Det blir nästan omöjligt för honom att ta sig fram genom vad som visar sig vara en labyrint av lögner; alla verkar ha varit inblandade – även på högsta regeringsnivå. (beskrivning lånad från cdon)


Kör mycket på WWII och förintelse-filmer just nu känner jag, Conspiracy recenserades förra veckan, idag den här, tänker mig att Pojken i randig pyjamas står på schema på torsdag! 

Har varit väldigt inne på andra världskriget/förintelsen ny ett tag. Besökte nämligen Auschwitz i höstas och sedan dess har man ju velat se lite filmer/tv-serier som handlar om det. Och då hittade jag den här! 

Handlar om hur man försöker ställa folk inför rätta för deras brott som de begick när de var fångvaktare och liknande i koncentrationslägren i Auschwitz.

Jag tyckte att den var väldigt intressant. Lite annat perspektiv på andra världskriget och förintelsen än många andra filmer som mest innehåller krig och död liksom. Jag tyckte att det var väldigt intressant att se hur ett land och ett samhälle hanterar något sådant här i efterhand - hur en yngre generation bemöter en äldre generation som var delaktiga och levde under den tiden. Väldigt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar