torsdag 13 april 2017

Damian: Son of Batman - Andy Kubert

Damian Wayne, the son of Batman, has adopted the cape and cowl as his own...but what horrific events set this troubled hero on the path of his dark destiny? It's a possible future that may never be in this epic written and drawn by Damian co-creators, Andy Kubert! Plus, in a tale written by Grant Morrison, Damian Wayne is the Batman of Tomorrow in a story set 15 years from now in a nightmarish future Gotham! In a world torn apart by terrorism, plagues, rogue weather and bizarre super-crime, only 24 hours are left before the climactic battle of Armageddon - and only one man who might be able to stop it. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, och adlibris)


Okej volym men inte särskilt märkvärdig. Tyvärr. Frågan är om Damian kan vara en intressant karaktär att följa när han är på egen hand utan Batman. I den här volymen har han typ fortfarande Batman som en motvikt/kompanjon men han måste kanske ha det för att vara intressant?! Jag vet inte, kanske. Jag hoppas att någon kan hitta på något intressant med Damian. 

Kubert tar vara på essensen av Damian så som han är som Robin/ung - samma problematik finns kvar i den här volymen. På så sätt kan jag uppskatta att han ändå hittar "rätt" med Damian. Men för övrigt är storyn inte särskilt intressant, och därav blir det inte så lockande. 

Den här volymen är skriven så att den typ ska passa in med Morrisons Time and the Batman. En liten del från den andra boken är nämligen även med i den här volymen. Dock känns det mest som en extra grej på slutet av volymen som de har lagt in - så det är inte med i själva handlingen i resten av volymen. Tyvärr. 


Tyvärr är jag inte helt nöjd med den här volymen. Får leta vidare efter mer intressanta comics som fokuserar mer på Damian. Jag skulle gärna läsa mer om hans uppväxt med The League of Assassins och Ra's al Ghul/Talia. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar