måndag 13 mars 2017

Spionernas bro

I en tid då allt står på spel är skillnaden mellan krig och fred endast en ärlig man: advokaten James Donovan (Tom Hanks). Han får mitt under 60-talets kalla krig i uppdrag av CIA att förhandla fram frigivningen av en tillfångatagen amerikansk pilot i utbyte mot en rysk spion. (beskrivning lånad från cdon)

Tom Hanks och Steven Spielberg är väldigt bra på att göra filmer om historiska händelser. Jag tycker det är sjukt häftigt att det är Spielberg som skapat datorspelet Medal of Honor - som till en början utspelade sig under andra(möjligen att spelserien började under första) världskriget. Men de är duktiga på det och de gör det väldigt bra (med exempelvis The Pacific/Band of Brothers). Tog tag i att se den här efter att den var med i en fråga på På spåret för ett par veckor sedan. 


Jag tyckte att de här var en riktigt bra film. Tycker att de lyckas få till stämningen  och handlingen på ett väldigt bra sätt. Kalla kriget handlar ju mycket om förhandlingar, dödlägen och ”spel” på olika sätt, och filmen handlar ju verkligen om det. Det tycker jag verkligen om med filmen! 

Högst sevärd film!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar