onsdag 15 mars 2017

Batman: Under The Red Hood - Judd Winick

Batman is confronted with a hidden face from the past — it’s the return of the vigilante Red Hood who appears to be Batman’s one-time partner Jason Todd, the same Jason Todd that died many years ago. But the Red Hood’s violent ways pit him against the Dark Knight in his hunt for the very person responsible for his death: The Joker. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, och adlibris)

Jag tycker att filmen med samma namn och samma handling är rätt underhållande. Jag gillar den. Därav har jag både sett fram emot att läsa den här volymen men samtidigt varit lite rädd för att jag skulle tycka att det blir konstigt om man jämför den med filmen. Men nu är den läst, och den var riktigt bra! 

Den grundläggande storyn är väldigt lik den i filmen dock är den utvecklad i volymen på ett väldigt bra sätt. Hela berättelsen är mer omfattande i boken. Flera kända karaktärer dyker upp, mer kopplingar till andra verk(ex. Hush/A Death in the Family) och massa annat bra! 

Jag gillar Winicks sätt att berätta. Bra upplägg av storyn, bra flyt över panelerna och sidorna, och lagom mycket text - samtidigt som han lyckas berätta en omfattande story. Vissa fristående Batman volymer innehåller väldigt mycket text som gör det till en ganska långsam läsning. Men även om den här volymen är nästan 400sidor lång så går det ändå ganska snabbt att läsa den. Det är skönt när det är så, och som sagt det påverkar inte kvaliteten på storyn. 

Ganska traditionellt illustrerad - inget direkt märkvärdigt men samtidigt inget konstigt med det heller. 

Bra läsning!  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar