onsdag 8 mars 2017

Midnattssol s.1

Kahina, en fransk polis av algerisk härkomst åker till Kiruna för att utreda ett bestialiskt mord på en fransk medborgare. Med hjälp av Anders, en svensk åklagare med samiskt ursprung, inleder hon en utredning. Snart sker nya mord och mordet på fransmannen visar sig vara toppen på ett isberg. Fransmannens död visar sig bara vara det första i en serie symbolladdade mord som öppnar en avgrund av hat och konflikter där alla kan vara mördare eller offer. (beskrivning lånad från cdon)

Midnattssol har varit helt okej. Tyckte att det började väldigt bra, sedan tappar det lite genom serien. Men generellt helt okej. Det var ju lite True Detective säsong 1 känsla över det i början - inte alls lika bra -  men lite den känslan. Väldigt positivt. Jag hade gärna sett att det handlade mer om hela same-grejen. Dessutom cool miljö. Svenska fjällen är ju ganska häftiga. 


Generellt en helt okej serie. Det går verkligen att kolla på en säsong av den utan några större problem! Jag uppskattar att SVT försöker producera kvalitativa tv-serier som det här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar