fredag 17 februari 2017

Spotlight

Spotlight är en spännande thriller som nystar upp en av de största brottshärvorna i modern tid. Vi får följa den gripande och sanna berättelsen om tidningen Boston Globes Pulitzerprisbelönade utredning där de ihärdiga journalisterna i tidningens ”Spotlight”-team börjar gräva i påståenden om övergrepp inom katolska kyrkan. (beskrivning lånad från cdon)

Vann Oscar-statyett för bästa film 2015 (eller 2016?). Har länge varit på listan över filmer som ska ses, och jag är verkligen inte besviken på den här filmen. Väldigt bra faktiskt!

Först och främst handlar det om ett intressant ämne. Sjukt men intressant. Jag gillar när folk tar saker som har hänt på riktigt och gör bra spelfilmer av det. Jag tyckte att det var väldigt spännande att följa dessa journalister i deras arbete för att ta reda på information om saker och hur det funkar och hur de tänker kring det de gör.  

Det finns ju en risk att den här typen av drama-filmer kan bli lite sega att kolla på, men så blev det inte alls. De höll ett bra tempo genom hela filmen och levererar en väldigt bra film. Se den!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar