fredag 24 februari 2017

A Star Wars Story: Rouge One

I en tid fylld av konflikter slår en grupp osannolika hjältar, leda av Jyn Erso en modig rymling och Cassian Andor en rebellisk spion, sig samman för att genomföra ett livsfarligt uppdrag: att stjäla ritningarna till Dödsstjärnan, Imperiets ultimata förstörelsevapen. (beskrivning lånad från cdon)

Alltså, Star Wars. Jag skulle kunna leva på bara Star Wars-filmer. Det är bara så underbart bra. Äventyr/rymdäventyr, action, en kamp mellan gott och ont, häftiga världar att utforska, och många berättelser att uppleva. Är ofantligt glad att de äntligen har valt att fortsätta producera Star Wars-filmer - både fortsättningen på original-filmerna och dessa halvt-fristående-filmerna!  

Bra film. The Force Awakens är bättre än den här, men jag tyckte verkligen om att vi fick utforska nya världar, och nya typer av världar. Vi är ganska vana vid öken-landskapet så det var lite kul att se andra världar. Okej, nu när jag tänker efter så har vi sett ganska många andra världen i den andra filmerna med, men det är ändå kul att forska fler! 

Dessutom ganska rolig film, och coola karaktärer att följa. 

Det man kan bli lite trött på är att det inte är särskilt originellt. De har egentligen bara byggt ut handlingen som fanns med episod 4. Visserligen kreativt och snyggt gjort men det är samma handling som i episod 4. Någon gång hoppas man att de kommer med nytt grundmaterial att skapa berättelser om inom den här världen. Samtidigt måste jag säga att det funkar som film och story, och de knyter ihop det väldigt fint med episod 4. Längtar tills den släpps på blu-ray/dvd så jag kan få se den igen!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar