måndag 27 februari 2017

DC Universe: Rebirth - Geoff Johns

A mysterious force ripples across the DC Universe, trying to warn the World's Greatest Heroes of an impending threat! That force? A returning Wally West! But what has the former Kid Flash seen? And who or what is he running from?

It all begins here. Do not skip to the last page. Do not let a friend or message board ruin this comic for you. The future (and past) of the DC Universe starts here. Don't say we didn't warn you! (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, och adlibris)
Alltså…. Det här! Jag tänker helt och hållet SPOILA slutet! För jag måste få ventilera det här! Det är inte så mycket spoiler egentligen för man vet typ inget mer än den här bilden - vad jag vet!

Men här har ni det: 

 

Del av original-bilden från Watchmen:


Och självklart även omslaget: Smileyn med blood splatter. 

Hur coolt vore det inte om DC Comics skulle plocka in karaktärerna från Watchmen i pågående serier?!?!?!?! Alltså, det vore det hur grymt som helst! 

Även fast Watchmen är en del av DC comics och de säkerligen äger alla rättigheter till serien och karaktärerna så har det genom åren inte gjorts särskilt mycket med karaktärerna. Det har varit som nästan ett heligt verk som man inte får röra. De gjorde hela Before Watchmen-grejen för ett par år sedan men det är egentligen allt som gjorts med de här karaktärerna - vad jag vet - sedan Moore publicerade Watchmen på 80-talet (typ 1986). Det vore ju så grymt om de kunde få in det i DC världen igen!

Annars: Lite smått förvirrande nummer - vilken antagligen är meningen. Det här är typ en introduktion till hela Rebirth-eventet som DC comics gör. Det ska bli intressant att se vilka förändringar de gör. Lite sorgligt att vissa serier - framförallt Snyder och Capullo's Batman - är slut, men vi får hoppas på bra fortsättningar. 

Volymen i sig var annars intressant. Handlar mest om Wally West/Kid Flash vilket jag inte läst så mycket om, men ändå en intressant volym. Öppnar upp för massor av kommande förändringar. Spännande. Hoppas att det kan bli bra!   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar