söndag 22 december 2013

Wand-making!

Här kommer en komplett guide till hur ni kan göra era egna trollstavar!


Det första ni behöver göra är att kolla igenom den här bilden(klicka på den för att se den i större format eller följ denna länk till bilden!):


Vad som behövs: 
Pinnar: Vi gjorde våra med blompinnar på 6mm x ca 30cm. Dels ville vi ha några som var lite tjockare och även ganska långa med. För man kan alltid korta dem - vilket vi gjorde ganska ofta. 
Limpistol + MYCKET lim: Det går självklart åt olika mycket beroende på hur man gör dessa men det behövs en del.
Pärlor: Vi köpte pärlor i lite olika storlekar och i olika färger. Detta kan vara något att tänka på lite innan. Vill man ha pärlorna synlig? Ska de då vara i en specifik färg eller storlek? Här är några exempel på vad vi använde oss av: Blandade storlekar/blå-vittjätte-jättesmå genomskinliga pärlor(tror det är sådana här men det är typ de minsta kan kan hitta - se även på bilder nedan!)
Färg: Vi körde på hobbylack/färg, två olika bruna färger, en vit och en svart - sedan kan man självklart även blanda med. De färgerna vi använde dryga och lätta att använda så det behövdes inte alls mycket färg. Länk till färger
Smått och gott: Penslar, underlag(något att göra dessa över!), kniv/avkapningsverktyg!

Man kan självklart använda sig av andra saker med men detta är en bra startpunkt. Vi hittade typ allt detta på Panduro, vilket är ganska dyrt, dock går det att hitta dessa grejer på andra ställen med! 

Sedan är det bara att börja skapa!




Utöver utseendet på era trollstavar finns det ju även andra viktiga aspekter att fundera på! 
- Längden; Kortare trollstavar antyder att "ägaren" är elegant och förfinad i sitt trollande. Lägre trollstavar har "ägare" med stora personligheter, som behöver utrymme och är ganska dramatisk. Stavarna är vanligen mellan 9 och 14 inches. Enligt the metric system så blir det 22.86 cm - 35.56 cm - men det är inte exakt eller någonting :) 
- Träslaget: Träslaget reflekterar olika egenskaper hos trollstaven eller dess ägare. Beroende på vilken kärna trollstaven har kan olika träslag antyda/passa olika egenskaper. 
- Flexibiliteten: Flexibilitet antyder om ägarens villighet att anpassa sig och förändra sig. En hård trollstav innebär att man är ganska fast i sina vanor medan en böjlig är mer anpassningsbar. 
- Kärnan
       1) Enhörning: konsekvent, svår att få till den mörka sidan, trogen sin ägare, är dock ej den kraftfullaste. 
       2) Dragon: Kraftfullaste, snabb att lära sig, lojal mot sin ägare, lätt att få över till den mörka sidan, är temperamentsfull och råkar därför ofta ut för olyckor. 
      3) Phoenix: Den mest ovanliga, kapabel till stor variation av magi, initiativtagande, självständig(agerar av sig egen vilja ibland), svåraste att "tämja" och göra till sin egna, svårt att få dess lojalitet. 

Denna information är tagen av det jag har hittar på Pottermore. Detta är ju en rolig grej man kan göra om man vill. Dock behöver man inte vara fast i bara dessa kärnor m.m. Utan man kan ju hitta på många andra slags kärnor och träslag och sedan vilken innebörd dessa har. Exempelvis: En kärna av älghorn med kastanjeträd som träslag. Mer passande till de nordiska skogarna. 

Man kan självklart hitta på egna namn på sina trollstavar med!


När jag gjorde detta gjorde jag ganska många, som ni kanske ser, och det tog ca 5-6 timmar att göra dessa. Då ej inkluderat torktid för färgen - det kan behöva stå en stund för att verkligen torka. Gör man dock kanske inte så här många går det antagligen snabbare. Det är nästan ingen väntetid på att limmet ska torka därför är det bara att köra på när man väl har börja - fram tills att man målat dem. 

Vi drömmer väl alla fortfarande om att få våra antagningsbrev från Hogwarts men i väntan på våra brev rekommenderar jag att göra egna trollstavar! Det är bland det nördigaste och roligaste jag gjort!


Ps. Pinterest är en bra källa för inspiration. Här finns massor av olika typer av trollstavar! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar