onsdag 11 december 2013

The Bling Ring

Ett gäng tonåringar besatta av mode och berömmelse gör inbrott i kända personers hem i Los Angeles. Drivna av lusten att äga samma kläder som de Hollywood-kändisar de dyrkar spårar de upp sina offer på internet, bryter sig in i deras hem och själ designerkläder, smycken och andra dyra statusprylar. Inspirerad av verkliga händelser om hur ett gäng välbeställda ungdomar från The Valley blev en av de mest vågade inbrottsligorna i Hollywoods historia, är The Bling Ring ett exempel på hur långt vissa är beredda att gå i jakten på status och lyx. Det som börjar som en lek går snart över styr... (beskrivning lånad från cdon)

Det här var väldigt spännande och väldigt annorlunda. Det kändes nästan som att man såg en dokumentärfilm men samtidigt en spelfilm liksom. Vilket är otroligt smart och spännande i och med att det faktiskt har hänt på riktigt. För att det kändes som att man verkligen följde de här personerna och sedan var det typ intervjuer och samtal med karaktärerna som gjorde det väldigt riktigt/verkligt. 

Det är intressant att följa den här gruppen, från att de börjar bryta sig in i kändisars hus till att de döms och avtjänar sina straff, speciellt om man är något intresserad av gruppdynamik. Just hur individer påverkar varandra i en grupp och hur en grupp fungerar som grupp. Det är intressant att kolla på vem som kommer på iden och sedan vem det är som driver den vidare och dessutom relatera det till vilka straff de får. Det är spännande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar