fredag 20 december 2013

Orange is the New Black

The story of Piper Chapman, a woman in her thirties who is sentenced to fifteen months in prison after being convicted of a decade-old crime of transporting money for her drug-dealing girlfriend. (beskrivning lånad från imdb)

Galet är verkligen rätt ord för att beskriva det här. Jag är lite chockad över sista scenen i sista avsnittet. Det var förväntat men ändå inte liksom. Crazzyyy!

Förutom att serien är galen så är den ofta ganska rolig och ofta ganska hemsk. Delvis utspelar den sig i fängelset som är   så icke-fungerande man kan tänka sig och där de flesta verkar spela på stereotypa roller. Men man får också se vissa karaktärers historia - berättelsen om varför de är i fängelse typ. Serien lyfter ju även fram hur människor hanterar att leva i ett fängelse. 

Något jag funderar kring är om alla fängelser är korrupta? Då menar jag inte fångarna utan snarare vakter och administrativ personal. För bilden man får av fängelsepersonal från filmer och tv-serier är ju aldrig positiv. Jag kommer inte på något exempel där de framställs som schyssta personer. Gör ni?! Och då undrar man ju hur det är i verkligheten?! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar