torsdag 27 april 2017

Legion s.1

David Haller, a.k.a. Legion, is a haunted man with power beyond comprehension. His power does not come free, but at the steep cost of David's mind. Plagued by numerous split personalities - each commanding a different aspect of his power - David is trying to find his way back to sanity. But he's getting tired and about to give up until he meets the girl of his dreams. (beskrivning lånad från cdon)

Helt klart en av de bästa nya serierna den här säsongen! 

Den är ofantligt mysko och bara riktigt konstig, men det är så bra. Den har en bra story och intressanta karaktärer att följa. På ett plan så är det ju en superhero-story - han är en mutant - men det är verkligen inte en traditionell superherostory. Mer djup, mer udda, mer mörker - så bra! 


Dessutom är den riktigt bra gjord. Den följer inte det traditionella sättet att göra serier på som många andra följer. Utan det var väldigt kreativt gjort - upplever jag. Snygga scener, bra upplägg på storyn och berättandet, och så vidare. Älskar att de slängde in lite musikal/dansnummer i avsnitten. Coolt och väldigt kreativt!   

tisdag 25 april 2017

Iron Fist s.1

A young man is bestowed with incredible martial arts skills and a mystical force known as the Iron Fist. (beskrivning lånad från imdb)


Var lite orolig innan serien kom då jag hörde att den fått fruktansvärt dåliga recensioner. Dock tycker jag inte att den var riktigt så dålig som recensionerna utgav att den skulle vara. Samtidigt är den sämst av de Marvel serier som Netflix har släppt. 

Det är en okej handling, en spännande kraft att utforska och  någorlunda intressanta karaktärer. Jag har ingen koll på Iron Fist överhuvudtaget - har typ aldrig hört talas om det - jag hade gärna velat veta mer om hela mytologin kring Iron Fist och vad som hände innan han kom tillbaka till New York. Jag hade också velat se coolare fighting-scener. För det blir inte tillräckligt unikt och eget. För det handlar ju typ om ninjor - det borde kunna bli hur grymt som helst med ninjor liksom! Det här var kanske mer spännande än Luke Cage men den serien har en egenhet  - typish black power - som genomsyrar serien. 

Jag är inte direkt taggad för att kolla på fler säsonger av serien så vida inget jätteintressant händer i The Defenders. Men jag hoppas mer på The Defenders! 

torsdag 20 april 2017

Homeland s.6

(Bild lånad från cdon)
Internet hade ingen beskrivning för säsong 6 ännu så vi hoppar det den här gången! 

Homeland är väldigt intressant för att serien tar upp relevanta problem och ämnesområden som vi har i dagens samhälle. På det sättet är det väldigt intressant att följa serien. Väldigt relevant och väldigt bra gjort. 

Carrie gjorde en bra och stabil säsong. Jag hatade inte karaktären på samma sätt som jag gjort i andra säsonger så det var väldigt trevligt. 

Tyvärr, tycker jag att de avslutar säsongen lite för snabbt. När de väl kommer fram till upplösningen så är den nästan över direkt. För det blir lite konstig struktur på säsongen känns det som. 


Annars relevant och bra säsong! 

tisdag 18 april 2017

Saga vol.7 - Brian K. Vaughan

From the worldwide bestselling team of Fiona Staples and Brian K. Vaughan, “The War for Phang” is an epic, self-contained Saga event! Finally reunited with her ever-expanding family, Hazel travels to a war-torn comet that Wreath and Landfall have been battling over for ages. New friendships are forged and others are lost forever in this action-packed volume about families, combat and the refugee experience. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus och adlibris)

Tidigare volymer:

Ah, Saga. Först måste man vänta flera månader på att en ny volym ska komma ut och sedan läser man ut den så snabbt! I want more!!


Det här är så absurt, underbart bra. Och ofantligt sorglig. Händer jättemycket sorglig i den här volymen. Men tillsammans blir det så bra. De har det här episka äventyret med massor av weird things going on men samtidigt är det så relevant och ärligt i berättandet av den här storyn. Dessutom illustrerar Staples den här serien så fantastiskt snyggt. Alla karaktärer man stöter på är otroligt häftiga och allt annat är också otroligt snyggt gjort. 

Det blir inte så mycket bättre än så här. Förutom förhoppningsvis i de kommande volymerna. 

Bäst. 

torsdag 13 april 2017

Damian: Son of Batman - Andy Kubert

Damian Wayne, the son of Batman, has adopted the cape and cowl as his own...but what horrific events set this troubled hero on the path of his dark destiny? It's a possible future that may never be in this epic written and drawn by Damian co-creators, Andy Kubert! Plus, in a tale written by Grant Morrison, Damian Wayne is the Batman of Tomorrow in a story set 15 years from now in a nightmarish future Gotham! In a world torn apart by terrorism, plagues, rogue weather and bizarre super-crime, only 24 hours are left before the climactic battle of Armageddon - and only one man who might be able to stop it. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, och adlibris)


Okej volym men inte särskilt märkvärdig. Tyvärr. Frågan är om Damian kan vara en intressant karaktär att följa när han är på egen hand utan Batman. I den här volymen har han typ fortfarande Batman som en motvikt/kompanjon men han måste kanske ha det för att vara intressant?! Jag vet inte, kanske. Jag hoppas att någon kan hitta på något intressant med Damian. 

Kubert tar vara på essensen av Damian så som han är som Robin/ung - samma problematik finns kvar i den här volymen. På så sätt kan jag uppskatta att han ändå hittar "rätt" med Damian. Men för övrigt är storyn inte särskilt intressant, och därav blir det inte så lockande. 

Den här volymen är skriven så att den typ ska passa in med Morrisons Time and the Batman. En liten del från den andra boken är nämligen även med i den här volymen. Dock känns det mest som en extra grej på slutet av volymen som de har lagt in - så det är inte med i själva handlingen i resten av volymen. Tyvärr. 


Tyvärr är jag inte helt nöjd med den här volymen. Får leta vidare efter mer intressanta comics som fokuserar mer på Damian. Jag skulle gärna läsa mer om hans uppväxt med The League of Assassins och Ra's al Ghul/Talia. 

tisdag 11 april 2017

The Long Halloween - Jeph Loeb

Taking place during Batman's early days of crime fighting, this new edition of the classic mystery tells the story of a mysterious killer who murders his prey only on holidays. Working with District Attorney Harvey Dent and Lieutenant James Gordon, Batman races against the calendar as he tries to discover who Holiday is before he claims his next victim each month. A mystery that has the reader continually guessing the identity of the killer, this story also ties into the events that transform Harvey Dent into Batman's deadly enemy, Two-Face.This edition includes original 13-issue series as well as four additional story pages cut from the original series, which are presented fully colored and restored to their place in the story.  Also featured are sketches and an introduction by the director and writer of The Dark Knight Rises, Christopher Nolan and David Goyer. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, och adlibris)


Häftig bok!

Kreativ och spännande story. Det känns verkligen som en detektiv-berättelse. Där det sker mord som ska lösas. Det är inte jättemånga av comics som tar fasta på själva detektiv/deckare-delen av Batman, upplever jag. Men det var väldigt kul att läsa om den delen av Batman. Volymen anspelar mycket på Gudfadern och andra liknande maffia-filmer/berättelser och gör det på ett coolt sätt. Det var verkligen kul att läsa. 

Den här volymen är också spännande för att man inte bara fokuserar på superskurkarna utan att Falcone och maffian är mer i fokus. För det är ju dem som egentligen styr Gotham och påverkar att det är en stad som är fylld med våld och dåliga levnadsförhållanden för människor. Även om superskurkarna är en viktig del av Batman-mytologin, så är maffian en minst lika viktigt del i att förstå Gotham. Den här volymen har en fin blandning mellan dessa två delar. 


Hela volymen är  väldigt Max Payne/noir-aktigt - både berättelsen i sig men även illustrationerna. Den skiljer sig ganska mycket från det man är van vid i andra Batman-comics, exempelvis Greg Capullo’s stil, men tycker ändå att den är ganska grym. Den är annorlunda och egen/unik, men också ganska passande till storyn och känslan i storyn.




torsdag 6 april 2017

Pojken i randig pyjamas - John Boyne

Pojken i randig pyjamas börjar i Berlin 1942. Den nioårige Bruno kommer hem en dag och upptäcker att alla hans saker håller på att packas i lådor. Hans pappa har blivit befordrad och hela familjen måste flytta till ett annat hus långt, långt borta där det inte finns någon att leka med och inget att göra. Ett staket sträcker sig så långt ögat kan nå och på långt håll kan han se de märkliga människorna som staketet skiljer honom från. Bruno, som drömmer om att bli upptäckare, bestämmer sig för att ta reda på mer om sin omgivning. På sin vandring träffar han en pojke vars liv och situation är helt olika hans egna och deras växande vänskap får förödande följder. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, cdon och adlibris)

Å ena sidan tycker jag att det här är en jättebra bok för den ger verkligen utrymme att reflektera kring WWII, förintelsen och människor, å andra sidan så är den inkorrekt (faktan i den alltså) och det är så fruktansvärt hur okunnig och ”ignorant” Bruno är.

Å ena sidan vet man att Bruno är ung och ingen berättar för honom vad som faktiskt händer, men å andra sidan så kan man inte förbise det faktum att han inte förstår vad som händer. Hur man man inte känna igen ett stängsel, och människor som svälter och dör? Hur kan man vara typ 10år och leva i Nazisttyskland och inte veta vem Adolf Hitler är, eller att man ”ska” avsky judar. Det går inte riktigt ihop för min del.  


Men som sagt en bra bok som verkligen väcker tankar. Slutet är så fruktansvärt och man blir så arg för det hade inte behövt hända. 

Bra läsning! 

tisdag 4 april 2017

Labyrinth of Lies

Efterkrigstidens Tyskland, ekonomin går nu på högvarv och ett krigstrött Tyskland vill helst glömma det som hände under andra världskriget och istället fokusera på framtiden. När en journalist av en tillfällighet identifierar en lärare på en skolgård som en före detta vakt från Auschwitz är det ingen som verkar vilja ta tag i frågan förutom den unge åklagaren Johann Radmann. Med en orubblig vilja lyckas Radmann till slut komma över dokument med bindande bevis mot ett flertal SS-män som tjänstgjorde i det fruktade förintelselägret. Men både fasorna från det förflutna, och den fientlighet han möter i sitt arbete, för Johann allt närmare ett sammanbrott. Det blir nästan omöjligt för honom att ta sig fram genom vad som visar sig vara en labyrint av lögner; alla verkar ha varit inblandade – även på högsta regeringsnivå. (beskrivning lånad från cdon)


Kör mycket på WWII och förintelse-filmer just nu känner jag, Conspiracy recenserades förra veckan, idag den här, tänker mig att Pojken i randig pyjamas står på schema på torsdag! 

Har varit väldigt inne på andra världskriget/förintelsen ny ett tag. Besökte nämligen Auschwitz i höstas och sedan dess har man ju velat se lite filmer/tv-serier som handlar om det. Och då hittade jag den här! 

Handlar om hur man försöker ställa folk inför rätta för deras brott som de begick när de var fångvaktare och liknande i koncentrationslägren i Auschwitz.

Jag tyckte att den var väldigt intressant. Lite annat perspektiv på andra världskriget och förintelsen än många andra filmer som mest innehåller krig och död liksom. Jag tyckte att det var väldigt intressant att se hur ett land och ett samhälle hanterar något sådant här i efterhand - hur en yngre generation bemöter en äldre generation som var delaktiga och levde under den tiden. Väldigt bra!