fredag 27 mars 2015

Masters of Sex s.2

Den sexuella revolutionen börjar ta fart och den sjudande amerikanska medborgarrättsrörelsen exploderar. Samtidigt börjar den intima relation som dr William Masters (Michael Sheen) och Virginia Johnson (Lizzy Caplan) inledde under täckmantel av deras forskning nystas upp, när de båda tampas med sina egna personliga problem.(beskrivning lånad från cdon)

Ännu en bra säsong av serien. Fortsatta intressant att följa deras forskning, nu börjar de förflytta sin forskning lite från att bara studera vad som händer och hur saker och ting fungerar till situationerna när det inte fungerar. Jätteintressant. 

Men det som jag tycker är mest intressant md den här serien är hur den skildrar världen den utspelar sig i. Vi börjar gå in på 1960-talet och medborgarrättsrörelsen drivs på i USA och det blir som en parallell berättelse under säsongen. Masters arbetar ett kort tag på ett sjukhus för african-americans och det är några scener där, där de exemplevis delar upp de svarta och de vita på olika sektioner i väntrummet med mera. Intressant i det fallet var att det var något som drevs på av de "svarta" läkarna. Jag tyckte att det var spännande att följa båda dessa parallell-berättelserna genom säsongen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar