onsdag 4 mars 2015

Agent Carter s.1

In 1946, Peggy Carter is relegated to secretarial duties in the Strategic Scientific Reserve (SSR). When Howard Stark is accused of treason, he secretly recruits Peggy to clear his name with the help of his butler, Edwin Jarvis. (beskrivning lånad från cdon)

Random blogging: En jättebra första säsong. Spännande handling med lagom mycket kopplingar till Captain America/Avengers men samtidigt så att det fungerar som en fristående serie. Gillar settingen, roligt med 40-tals tema på bilar/cafe/kläder och allt. Väldigt konstigt att se Chad Michael Murry i en tv-serien igen. Starks uppfinningar är fantastiska (och ganska farliga!). Återigen ser vi hur comic books(som detta bygger på/spelar lite med), har påverkats av/reflekterar det dåvarande/samtida samhället. Under andra världskriget skötte kvinnor stor del av den inhemska produktionen/marknaden då männen hade en mer direkt/aktiv roll i kriget. Men efter kriget när de överlevande männen kom hem igen, så tog de återigen över jobben som kvinnor hade haft under kriget. Och det är lite den situationen vi ser i Agent Carter. Väldigt spännande!

Netflix gör ju ett genidrag i och med att de tar in den här och lägger ut nya avsnitt när de sänds i USA. Hoppas att de försätter att göra det med fler serier, även som de inte har gjort själva! För det är min största önskan(när det kommer till tv-utveckling!). En i Sverige tillgänglig tjänst som lagligt streamar tv-avnitt från alla mina favorit kanaler - direkt när de släpps/sänds. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar