onsdag 6 november 2013

Man of Steel

En pojke upptäcker att han har krafter utöver de vanliga och inte kommer från den här planeten. Som ung man genomför han en resa för att upptäcka var han kom från och vad han skickades hit för att göra. Men hjälten i honom måste komma fram om han ska kunna rädda världen från att utplånas och bli en symbol för mänsklighetens hopp.  (beskrivning lånad från cdon)

Det här var mycket bättre än vad jag hade föreställt mig att det skulle vara. Filmen börjar på Krypton med Jor-El och allting innan Kal-El(Superman/Clark Kent) skickas iväg till Jorden. Jag gillar att man verkligen fick se den världen med. 

Jag har länge undrat varför Superman inte tål kryptonit (läs här!)och jag tycker att man fick det väldigt bra förklarat i den här filmen (inte just kryptonit kanske men konceptet går att tillämpa även med det!). Det handlar då om att Clark har växt upp på jorden och därmed anpassat sig till jordens atmosfär och liknande. Och när han då kommer i kontakt med saker och ting från Krypton blir han svag innan han har anpassat sig till det. 

Jag gillar den. Värd att se eftersom jag typ fick svar på min fråga!

2 kommentarer:

  1. Jag och maken skulle se denna och början var lovande, men jag somnade efter en stund och vet inte hur den slutade. Men maken tyckte att den var okey trots att han var skeptisk först!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, att somna under en film är ju inte det bästa betyget direkt!

      Radera