lördag 10 augusti 2013

Red Riding Hood

När Valerie bortlovas av sina föräldrar till den rike men tråkige Henry beslutar hon sig för att rymma tillsammans med sin stora kärlek Peter. Men kvällen då de ska ge sig av slår en varulv till och dödar Valeries syster och man börjar misstänka att varulven inte är någon främmande varelse från skogen utan finns mitt bland dem och att Valerie har ett unikt band med varelsen. (beskrivning lånad från cdon.com)

Det här är inte direkt världens bästa film. Alls. Det märks väldigt tydligt att det är Catherine Hardwicke som har gjort den. Den är nämligen väldigt lik Twilight, som hon också har gjort. det är u inte samma handling och grejer men rent film-mässigt känns det nästan som exakt samma film.

Det är rätt spännande egentligen för det finns säkert hur många olika versioner av Rödluvan som helst. Detta är inte den klassiska versionen som bröderna Grimm skrev ned utan den är aningen annorlunda. Det är generellt en mer spännande och mörk version. Rödluvan är inte riktigt lika dumförklarad som i Grimms version men ändå inte de smartaste personen av de alla. Vargen är en varulv och inte en varg, dock kan vi ju gå in på om vargen i Grimms version verkligen är en varg eller bara en främmande man som kommer och äter upp folk(antropomorfism lite liksom!)?! Vi ska inte ens gå in på vad vargen kan tolkas som i andra versioner.

Alltså: Tänk er Rödluvan fast i Twilight-utformning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar