lördag 21 juli 2012

Serenity


The crew of the ship Serenity tries to evade an assassin sent to recapture one of their number who is telepathic.
(beskrivning lånad från imdb.com)
Serenity är fortsättningen på tv-serien Firefly men som självklart kan ses som en fristående självständig film. Serenity är en framtida science-fiction/västern film. Det är en ny värld ute i universum, med rymdskepp och med en känsla av vilda västern. Blandat med Joss Whedons oövervinneliga humor.

Serenity är en jättebra film. Den är spännande och underhållande. Den är coolt gjord och verkligen egen och originell. Fansen till Firefly var antagligen nöjda att de fick något mer och ett slags avslut efter att serien lades ner efter bara 14 avsnitt. Men för människor här ute i världen som inte har sett serien innan de kollar på Serenity. Jag tror inte att ni kommer att förstå lika mycket. Har man sett Firefly har man ett prejudikat, ett utgångsläge, om världen/karaktärerna/interaktioner/ med mera och då tror jag att man förstår filmen på ett annat sätt än om man bara ser Serenity. Därför rekommenderar jag att se både serien och filmen.

Men självklart, det går att bara se filmen. Den är jättebra. Speciellt - på ett icke allt för underligt sätt. Epic. 

2 kommentarer:

  1. Jag tycker inte att Serenity höll samma klass som serien, men det var såklart bra att få se mer. (Och jag hatade att **** dog. )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tv-serien fick ju självklart mer utrymme att visa sin epicness än vad filmen gjorde och det gör ju att det bra kommer fram mer. Har man dessutom sett serien innan filmen, blir det ju lite som att man tar med det man redan har sett och bara får ett extra avsnitt i och med filmen.

      Det vore ju underbart om de skulle göra en(eller flera) säsonger till. Förmodligen inte, men man kan ju alltid drömma.

      Ja, jag hatade också att **** dog. Hur kunde man ens med att göra det? Men så känner man ju för alla karaktärerna så ska man skapa spänning blir det svårt om man inte dödar/riskerar någon av dem.

      Radera