onsdag 25 juli 2012

Second Chance Summer - Morgan Matson

Taylors pappa får ett hemskt /tråkigt/sorgligt(/dödligt) besked om varför han konstant har ont i ryggen, vilket visade sig inte bara var "ont-i-ryggen". Familjen bestämmer sig för att spendera sommaren i deras sommarhus. Där de inte varit på 5 år, sedan den sommaren....

Det här var ju en inte allt för glad bok. En slags blandning av Jenny Hans Belly-serie, The Fault In Our stars av John Green och Sarah Dessen. Ja, Morgan Matson helt enkelt. Jag skulleinte vilja säga att den är i klass med The Fault In Our Stars men det är verkligen en bra bok. Själva grundhanlingen är otroligt sorglig och har snyft-varning på sig, dock är inte boken bara dyster och centrerad kring pappan och hur sjuk han är. Det finns med där i kanterna helt tiden men det handlar också om Taylor, sommaren för 5 år sedan och att återigen få kontakt och få en andra chans.

Helt klart värt att läsa. En otroligt fin men seriöst sorgligt sommarberättelse. Gilla. Jag rekommenderar er också att läsa Morgan Matsons andra bok; Fyra dagar, fyra nätter, som är riktigt bra. En road trip bok med en bra och seriös handling. Mycket rolig och fin. Får mig att vilja göra en road trip. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar