fredag 5 februari 2016

Harry Potter och Hemligheternas kammare - J.K. Rowling

Sommarlovet är äntligen över och Harry Potter och Ron Weasley får åka tillbaka till Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom. Men de missar tåget! De blir tvungna att flyga dit med Mr Weasleys bil. Det är visserligen absolut förbjudet – tänk om någon mugglare skulle få syn på dem! – men de har faktiskt inget val. De får absolut inte komma för sent till skolan. Det blir upptakten till en rad hisnande äventyr för Harry och hans vänner, och ovänner, på Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom. (beskrivning lånad från goodreads, finns även på bokus, cdon och adlibris)

Det här är verkligen inte boken i serien man oftast tänker på eller läser när man väljer att läsa någon av HP-böckerna - så är det för mig i alla fall. Det är snarare så att man väljer den första eller trean eller någon av de senare. Tvåan hamnar lite i skymundan. Vilket är synd för den är faktiskt väldigt bra!

Jag menar, vi introduceras till så många bra saker i den här boken som är viktiga för serien. Dobby, Kråkboet, Svartvändargränden, Borgin and Burkes, Aragog, Tom Riddle(eller Tom Dolder eller whatever han heter på svenska!), and so much more! Massor av bra saker! 

Dessutom en spännanden och minst sagt skrämmande story/upplösning. Rowling gör ju det så otroligt bra i och med att hon redan nu, 4 böcker från slutet, börjar att så fröna till att vi ska kunna förstå det som kommer senare. Superbra. Framför allt tänkte jag på att Harry Potter faktiskt säger i slutet av boken: "Överförde Voldemort en del av sig själv till mig?". Inte bara det att en del av hans krafter som lever vidare i HP utan en del av honom. Well played, Rowling. Well played! 

Bra läsning, ser fram emot fången från Azkaban, vilket är en av mina favoriter!  

2 kommentarer:

  1. Jag gillar denna, men med tanke på hur bra övriga sex är så är den inte favoriten. Dock fortfarande otroooligt bra. Fången från Azkaban är min favorit av dem alla!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla böckerna är riktigt bra, det är kul för alla böckerna har någonting i sig som gör dem väldigt bra och viktiga. Fången från Azkaban ser jag verkligen fram emot att läsa, de är verkligen jättebra, ska bara läsa ut min currently-reading bok sedan blir det att påbörja de!

      Radera