fredag 5 september 2014

Riddick

Nu kommer det tredje kapitlet om Riddick, vars historia började 2000 med Pitch Black och fortsatte med Chronicles of Riddick. Vin Diesel gör återigen rollen som den farliga antihjälten som varje prisjägare i hela galaxen vill ta tillfånga. Han återförenas här med regissören David Twohy som både skrivit och regisserat de två tidigare filmerna.

Den ökände Riddick har lämnats kvar för att dö på en solskadad planet som tros vara övergiven. Snart upptäcker han att han inte är ensam och möter utomjordiska rovdjur, farligare än någon människa han tidigare stött på. Det enda sättet för Riddick att överleva och ta sig ifrån den ogästvänliga planeten är att aktivera en nödsändare som sänder ut ett larm till varje prisjägare i hela galaxen som alla är ute efter att tillfångata honom och casha in den stora belöning. (beskrivning lånad från cdon)


The Chronicles of Riddick har länge varit en av mina favoritfilmer. För att den är väldigt annorlunda mot många av dagens filmer. Den är väldigt häftig med de olika miljöerna och så vidare. Och Riddick som karaktär är jättebra. 

Men det här som filmen Riddick levererar, var inte alls vad jag förväntade mig. Det var inte alls på samma nivå, jag är inte alls säker på vad poängen med den här filmen var eller vad den handlar om och det fanns en ganska generell brist på spänning och äckliga Riddick-scener. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar