fredag 11 juli 2014

Ender's Game

När jorden hotas av en utomjordisk invasion som kan förgöra mänskligheten rekryterar den internationella försvarsorganisationen EARTH’S INTERNATIONAL FLEET en ny osannolik ledare, den ovanligt begåvade tonåringen Ender Wiggin. Han får uppdraget att leda de militära styrkorna inför striden för människorasens överlevnad. Med välkända filmstjärnor i rollerna är ENDER’S GAME – som baserats på den internationella bästsäljaren – ett storslaget episkt äventyr fullmatat med otroliga visuella effekter. (beskrivning lånad från cdon)

Förvånansvärt bra. Jag var inte säker på om jag skulle gilla den eller inte men det gör jag. Mycket bra.  

Jag har inte läst boken så jag har inget att säga om det var en bra eller dålig filmatisering och liknande. 

Det är en ganska moraliska film. Exempelvis så sätter man ett barn/tonåring på att leda en militärstyrka och kriga. Hur okej är det liksom?! Sedan finns det många andra liknande grejer som jag tycker är väldigt intressanta. Det är ju verkligen inte en "typisk" film. 

Man kan nog även diskutera Orson Scott Cards inställning till teknologi, dataspel och iPhones och liknande. Känns inte som han är jätte-positivt inställd till det. Eller är det bara jag som uppfattar det så?! Tänker just på "avpersonifiering" och hur man kan kontrollera folk genom dessa. 

Spännande film. Helt klart sevärd!  

2 kommentarer:

  1. Lite svag om man jämför med boken, men helt okey ändå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej! kan tänka mig det, får nog ta och läsa boken med då någon gång!

      Radera